Nieuws


Huizenprijzen blijven stijgen in China

(05-06-2013)

De prijs van nieuwe woningen is in China in mei met 6,9% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Overheidsmaatregelen om de huizenmarkt af te koelen, schrikken kopers niet af.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een onderzoek in honderd steden door SouFun holdings, de grootste vastgoedwebsite van China. Vergeleken met april stegen de prijzen met gemiddeld 0,81%, de twaalfde maand op rij dat de huizenprijzen toenamen.

Verdere stijgingen verwacht

Eind mei kondigde het Chinese kabinet aan om een proef met vastgoedbelasting, die nu plaatsvindt in Sjanghai en Chongqing, uit te breiden. In maart van dit jaar kondigde China al nieuwe maatregelen aan om de huizenmarkt af te koelen.

'Tegen de achtergrond van stijgende grondprijzen, aanbodtekorten in belangrijke steden en de verwachting van een ruimer monetair beleid, zijn de verwachtingen voor verdere stijgingen van de huizenprijzen behoorlijk sterk', aldus SouFun in een verklaring, meldt Bloomberg.

De gemiddelde prijs van een woning in de tien grootste steden, waaronder Peking en Sjanghai, steeg in mei met 9,7% vergeleken met vorig jaar en met 1,1% ten opzichte van april dit jaar.

Bron: www.fd.nl


< Terug

Laatste nieuws

> Bekijk alle nieuws

Telefoon:

0492-542268

Adres:

Kolkbeemden 4
5706 NR Helmond

Created by OJO Communications